Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-10-12
EUR 3,7690
USD 2,7811
 XAU 81,8962
AUD 1,8399
CAD 2,3996
CHF 2,4816
GBP 4,7136
David cere magistratilor sa nu-i mai lase liberi pe infractorii retinuti de politie
 Ministrul de interne, Cristian David, a declarat joi că şi-ar dori ca infractorii reţinuţi de Poliţie să nu mai fie în libertate după 24 de ore şi a solicitat sprijinul procurorilor şi al judecătorilor pentru a preveni şi ţine sub control infracţionalitatea. 
"Este în sarcina Poliţiei, dar alături de poliţişti trebuie să vină procurorii şi judecătorii. Sunt... nu dezamăgit, dar mi-aş dori ca infractorii pe care Poliţia îi reţine şi care-i prezintă în faţa judecătorilor pentru un mandat de reţinere să nu se întoarcă după 24 de ore şi practic să continue să rămână pe stradă în libertate, nestingheriţi şi poliţiştii de fiecare dată să aibă dificultăţi din a-i aduce în faţa judecătorilor", a cerut David, în contextul unor întrebări despre situaţia de la Craiova.

Ministrul de interne a precizat că efectivele poliţieneşti din Craiova nu au fost majorate pentru ceea ce s-a întâmplat, "cât mai degrabă pentru a preveni orice degenerare ulterioară a acestor evenimente". David a subliniat că la Craiova este o situaţie care "trebuie să se oprească cât mai repede". "Cred că lucrurile deja au depăşit un punct critic, este momentul ca forţele de aplicare a legii să-şi facă datoria cu fermitate şi până la capăt. Dar nu este doar responsabilitatea poliţiei de a înfăptui în deplinătate actul de justiţie. Alături de poliţişti sunt procurorii, sunt judecătorii care trebuie să le dea sprijinul", a insistat el.

"Nu cred că mai putem tolera prezenţa acestor grupări infracţionale. Începând de azi vor intra în atenţia şi în vizorul poliţiei, pentru activitate de destructurare şi desfiinţare", a adăugat ministrul, care a precizat că nu este vorba de un program special, ci "de o atitudine mai fermă, mai hotărâtă a Poliţiei de a nu accepta în niciun fel prezenţa grupărilor infracţionale". În opinia lui David, la Craiova "este loc de mai multă fermitate".

Ion Pârvu, zis Caiac, cunoscut ca fiind unul dintre capii lumii interlope din municipiu, a fost împuşcat mortal, marţi dimineaţă, în faţa blocului în care locuia, de către un individ cu care jucase poker cu puţin timp înainte, la un cazino din oraş.

În acest an, la Craiova au avut loc mai multe incidente armate, ultimul astfel de incident având loc în luna mai, când şase persoane, printre care şi doi poliţişti, au ajuns la spital. Poliţiştii au fost nevoiţi atunci să folosească armamentul din dotare pentru a aplana un conflict cu furci şi topoare izbucnit între membrii a două familii din localitatea Seaca de Pădure.


Sursa: NewsIn
 
< Precedent   Urmator >