Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-30
EUR 3,7028
USD 2,5830
 XAU 72,9075
AUD 2,1066
CAD 2,4821
CHF 2,3341
GBP 4,6494
Sindicalistii din īnvatamant vor asista azi la dezbaterile privind majorarea salariilor din educatie
Profesorii ies la atac în ziua în care deputaţii discută din nou despre majorarea salariilor din educaţie. Liderii principalelor sindicate din învăţământ intenţionează să asiste la lucrările din Parlament. În plus, vor înmâna aleşilor scrisori prin care să-i sensibilizeze să voteze majorarea salariilor profesorilor cu 50%. Sindicaliştii spun că Guvernul are bani pentru a acorda această majorare, însă preferă să îi cheltuiască pentru diverse servicii electorale.  

Federaţiile sindicale din învăţământ s-au reunit astăzi pentru a face un nou apel pentru majorarea salariilor. Sindicaliştii susţin că profesorii din învăţământul de stat au cele mai mici salarii din Europa. Profesorii sunt nemulţumiţi de mărirea cu doar 9% a salariilor, adoptată de Guvern şi care va fi aplicată de la 1 octombrie.

''La început de carieră un preparator sau asistent câştigă 250 de euro. Cine dracu vine la catedra pe atât puţini bani. Vedeţi cât e în Austria, e în jur de 2000 de euro, păi de la 250 cât mai e...'', susţine preşedintele Alma Mater, Răzvan Bobulescu.

Reprezentanţii FSLI, Alma Mater şi ai Federaţiei ''Spiru Haret'' au adresat astăzi mesaje de susţinere pentru deputaţii şi senatorii care vor susţine iniţiativa legislativă a PSD.

''Este inadminsibil să tot stăm cu jalba-n proţap la început de fiecare an ca firimiturile de creşteri să fie mâncate de inflaţie. Nu noi suntem cei care dorim bulversarea anului şcolar, nu noi dorim să stăm cu bâta la uşa guvernaţilor. Dorim să terminăm cu problema salariilor pentru a ne putea concentra pe procesul de educaţie.(...) Iniţiativa PSD reprezintă un pas pentru rezolvarea problemei salariilor'', a precizat Aurel Cornea, preşedintele FSLI.

Sindicaliştii din educaţie susţin că majorarea salarială propusă de PSD poate fi susţinută financiar. Singura problemă e că Guvernul preferă să folosească banii pentru diverse plăţi electorale, spun sindicaliştii.

''Banii există. Este o problemă de priorităţi. Se vede foarte clar în această perioadă că PNL a transformat bugetul de stat în puşculiţă de partid, în tot felul de plăţi electorale, mită electorală'', a precizat preşedintele FEN, Cătălin Croitoru.

Salariile din învăţământ au fost majorate ultima oară în octombrie anul trecut, cu 15%.

 Sursa: Realitatea.net
 
Urmator >