Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-10-25
Profesorii, cel mai prost platiti bugetari cu studii superioare

Profesorii si profesorii debutanti in special vor fi in continuare printre cel mai prost platiti specialisti cu studii superioare angajati intr-o structura a statului, cu un coeficient initial de salarizare de 1,65.

Cele doua principii de baza ale legii salarizarii unice sunt ca niciun salariu nu va scadea, urmand ca salariile mari sa fie inghetate, in timp ce salariile mici avanseaza, si ierarhizarea tuturor functiilor din sistemul bugetar pe baza unor coeficienti de la 1 la 12.

Legea isi va produce efectele abia in 2015, an cand urmeaza sa fie ajustate toate salariile din sistem in functie de noua grila. Legea salarizarii unice va fi aplicata treptat, de la cele mai mici salarii la ce mai mari, pentru inceput fiind majorate salariile mai mici de 700 de lei.

Astfel, in momentul in care se va aplica legea, medicii vor primi cresteri de pana la 90%, iar salariile profesorilor vor creste cu pana la 40%, in conditiile in care si salariul minim va ajunge la 705 lei (166 de euro), in prezent acesta fiind de 600 de lei (141 de euro), informeaza Ziarul Financiar.

 

PRO TV

 
< Precedent   Urmator >