Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-09-19
EUR 3,6897
USD 2,5540
 XAU 71,0879
AUD 2,0555
CAD 2,4032
CHF 2,3288
GBP 4,6481
Ziua Pipirigului 2008

Suntem tentati sa spunem in gandul nostru …. “orice comuna are o zi, e , nimic special “ dimpotriva .

Am fost invitati la ziua Comunei Piprig si am avut ocazia sa vedem ce inseamna ospitalitatea si caracterul romanesc nealterat dintr-o comuna de munte cu oameni modesti si sufletisti . Prima oprire a fost la biserica unde slujeste parintele Bistriceanu , o biserica veche si plina de traditie , o biserica ingrijita si curata cu un aer deosebit de placut . Ulterior am observat ca biserica pe langa curatenia impecabila beneficiaza si de aer conditionat , o adevarata placere sa stai la o slujba in asemenea conditii. Dupa incheierea slujbei preotul a invitat pe toata lumea la masa …. Noi de la oras fiind am crezut ca invitatia la masa era spusa ca lumea sa mearga fiecare la casele lor si sa serveasca  mancarurile traditionale ce se consuma dupa o perioada de post . Nici prin cel mai indepartat colt al mintii nu mi-a trecut ca preotul invita pe cei peste 300 de oameni la o masa data de biserica pentru enoriasi, dar ….. surpriza …toata lumea a mers la o casa din spatele bisericii unde era preagatita o masa de 350 de personae . Am fost si noi invitati sa luam loc la masa cu preotul, primarul , consilieri si alti invitati .Nu are nici un sens sa va spun ca surprizele, pentru noi orasenii, s-au tinut lant : oameni civilizati, vesela impecabila, meniu de puteai hrani 3 persoane cu ce revenea unui singur om , produse de cea mai buna calitate si o ospitalitate iesita din comun. Noi cei de la oras mai avem multe de invatat de la cei carora li se zice “de la tara”.

Ziua comunei a continuat in spatele primariei si vreau sa va spun ….. la fel organizarea impecaliba . La o scena s-au desfasurat festivitatile in cadrul carora primarul Marcel Pruna, a avut multi invitati destul de importanti din cadrul judetului , a premiat toti oamenii care s-au afirmat intr-un fel sau altul in viata comunei, a premiat familiile cu peste 50 de ani de casatorie , dupa care totul s-a transformat intr-o petrecere generala cu formatii folclorice , dansuri, mici , bere si voie buna. Diferenta intre “cei de la tara” si noi de la oras a fost atmosfera de sarbatoare plina de traditii, bucuria si buna dispozitie care se citea pe fata tuturor oamenilor . Toti se cunosteau intre ei si chiar daca nu se cunosteau tot glumeau impreuna , nimeni nu era recalcitrant , cum e la noi la oras, politistii din comuna se plimbau agale , toata lumea s-a distrat , a mancat si a baut si totu in limita bunului simt .

Multi se intreaba de ce acest articol ? Pentru ca am fost impresionat. O comuna unde oamenii sunt cu zambetul pe fata, o comuna unde oamenii stiu sa petreaca si sa munceasca, o comuna unde toate locurile publice sunt curate si ingrijite, o comuna unde preotul creeaza conditii sa stai la slujba si invita 300 de oameni la masa, o comuna unde aerul este de munte si apa de izvor, mancarea sanatoasa, oameni sunt gospodari si ospitalieri.

 
< Precedent   Urmator >