Hotel Koronna

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-08-08
Se intoarce lumea cu susul in jos: germanii nu mai beau bere ca inainte!
 In prima jumatate a anului vanzarile au scazut cu aproape 5 procente fata de aceasi perioada a anului trecut.

Cum sa ne inchipuim Germania fara bere, o adevarata mandrie nationala in aceasta tara? Totusi, arata studiile, vanzarile au ajuns, in primele sase luni ale anului la cel mai scazut nivel de cand Oficiul Federal de Statistica tine si asemenea evidente.

Cifrele par semnificative - 4,9 milioane de litri de bere in prima jumatate a lui 2009. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, este o scaderea de aproximativ 4 procente si jumatate. In ciuda eforturilor turistilor!

Exista explicatii, spun optimistii. In Germania, vara a fost pana acum mai degraba ploioasa decat insorita. Iar vremea mohorata inseamna mai putine gratare sau petreceri in aer liber, unde berea curgea de obicei in valuri.

Apoi, berea era asociata cu fumatul, iar tutunul a fost interzis in locurile publice. Cum a disparut jumatatea dublei placeri vicioase, multi au renuntat si la ce a mai ramas, adica nelipsita halba. Sigur, la acest capitol nu se pot face generalizari.

Unii au pus si berea pe lista cu cheltuieli de eliminat in aceasta perioada in care economia merge taras grapis. Mai ales ca aproape toate marcile traditionale au scumpit bautura din cauza cresterii cheltuielilor de productie.

Totusi, adevarata masura a dragostei germanilor fata de bere va fi data la toamna, in timpul faimosului Oktoberfest. In functie de numarul "butoiaselor la care va fi dat cep" - asa cum cere traditia - vom sti cum stau lucrurile.

Sursa Stirile ProTv

 
Urmator >