Suport Online

Suport Online

Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2009-05-13
Noul an chinezesc a debutat spectaculos!
L-au celebrat chinezi din toata lumea, care isi pun mari sperante in 2009. Traditia spune ca bivolul semnifica forta si sinceritate, iar asta ar trebui sa ne scoata repede, repede din criza economica. Pana una alta, petrecerile s-au tinut lant.
In Beijing, chinezii au infruntat frigul si au iesit in strada, pusi pe petrecere. Au respectat traditia si au facut cat mai mult zgomot, pentru ca sa alunge spiritele rele si noul an sa fie unul cu noroc.

Si in Hong Kong, localnicii au sarbatorit anul bivolului. Sute de oameni au venit intr-un templu din oras, ca sa-si spuna rugaciunile pentru noul an. Majoritatea sunt preocupati de recesiunea globala, care a afectat si economia Chinei.

Anul nou chinezesc a venit pentru miliarde de chinezi, dar si pentru cei aproape 10.000, cati exista in Romania oficial. 

Departe de casa, chinezii de la noi s-au strans pe la restaurante cu familia ori prietenii. La ora 12.00, ora Beijingului, 6.00 ora Bucurestiului, si-au urat "She ne hao".

Chinezii au intampinat Anul Nou cu multa veselie si au gustat din bucatele traditionale. Pe masa, nelipsita supa Tan Yoan, care semnifica reunirea familiei. 

Conform obiceiului, masa trebuie sa fie plina numai cu bucate proaspete. Bucatarii fac eforturi pentru ca bunatatile sa fie multe si atragatoare. Numai asa putem imbuna bivolul sa-i ajute pe oameni, cred chinezii.

Interesant este ca tinerii chinezi, crescuti si educati in Romania, simt altfel sarbatoarea, mai "plictisiti".

 

PRO TV

 
< Precedent   Urmator >