Module Left3

This is the left3 module position, which is currently using the -title module class suffix but can load either -notitle or -notitle or -ad.

Module Left3

This is the left3 module position, which is currently using the -title module class suffix but can load either -title or -notitle or -ad.
Boala rara! Femeia care nu se opreste din crescut

O boala hormonala rara i-a transformat viata Tanyiei Angus intr-un cosmar. In doar cativa ani a ajuns sa aiba peste doi metri inaltime, sa creasca in greutate de patru ori si sa-si dubleze marimea la incaltaminte. 

“Aveam 1,76 metri inaltime. Adoram sa calaresc, sa dansez si sa ma distrez ca orice adolescenta normala. Aveam un iubit, un apartament, o slujba care imi placea. Imi iubeam familia”.

Sunt cuvintele pe care Tanya Angus, acum in varsta de 31 de ani, le spune cu mare greutate. Asta pentru ca isi aminteste cum intr-o zi care parea ca oricare alta s-a trezit dimineata si a observat ca nu se mai poate incalta cu aceeasi pereche de pantofi pe care o purtase cu o seara in urma.

Si-a cumparat alte incaltari, nestiind ca avea sa fie doar inceputul unui chin teribil. Dupa cateva saptamani, nici pantofii noi nu i s-au mai potrivit.

Si nu erau doar picioarele care se transformau. Uitandu-se in oglinda si-a dat seama ca intreg corpul ei devenea din ce in ce mai mare. Si cu cat crestea, cu atat avea dureri mai mari de spate si simptomele unei gripe.

Ingrijorata, familia ei a dus-o la un control, iar medicii au diagnosticat-o cu o forma rara de gigantism. Tanya avea doar 20 de ani.

“Cand mi-au spus ca am aceasta boala am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare. Mi-au spus ca voi continua sa cresc si ca voi avea nevoie de mai multe teste. Cu cat aflam mai multe despre afectiunea mea, cu atat eram mai speriata. Pe de alta parte, insa, eram impacata cu ideea ca stiam ce se intampla cu mine si ca nu era doar imaginatia mea care imi juca feste”, marturiseste Tanya.

Schimbarile suferite au transformat-o atat de mult, incat colegii de serviciu au inceput sa-si puna intrebari legate de sexualitatea ei. Asta pentru ca pe langa faptul ca si-a pierdut orice urma de feminitate si vocea i s-a ingrosat.

Dupa mai multe teste, medicii au descoperit o tumora cerebrala de marimea unei portocale care provoca o supraproductie a hormonilor de crestere.

In 2003 i-a fost extirpata o mare parte din tumora, dar tanara continua sa creasca. Nu mai putea merge normal si a fost nevoita sa renunte la serviciu, urmand un tratament cu medicamente, acasa.

Dupa doi ani, tumora a revenit si era mai mare decat intial. Medicii se temeau pentru viata Tanyei. Au reusit totusi sa gaseasca o formula de medicamentatie care dupa 13 ani a dat roade, nivelul hormonilor revenind la normal.

Acum, dupa ani de lupta cu boala, Tanya este in sfarsit fericita ca poate privi spre viitor cu speranta.

“Stiu ca nu pot sa am o inaltime normala, dar daca nu mai cresc, pentru mine este extraordinar. Medicii imi spuneau ca nu o sa ating varsta de 30 de ani. Acum am 31 si imi spun ca am sa ajung la 40 de ani. Ei, bine, vom vedea! Daca am reusit sa ajung pana aici, voi continua sa lupt in continuare”, spune cu incredere Tanya.

 

 

sursa: stirile protv

 
< Precedent   Urmator >