Advertisement

Curs valutar BNR

Curs valutar BNR
Currency RON 
2008-10-12
EUR 3,7690
USD 2,7811
 XAU 81,8962
AUD 1,8399
CAD 2,3996
CHF 2,4816
GBP 4,7136
Zece reguli pe care e bine sa le ignori, atunci când tii dieta!

Te-ai hotărât, în sfârşit, să ţii dietă şi acum toată lumea îţi dă sfaturi, mai mult sau mai puţin utile. Află care sunt regulile pe care ar trebui să le ignori, dacă vrei ca dieta să dea roade!

1. Dacă mănânci seara, te îngraşi! De fapt, toate calorii pe care le consumi în timpul unei zile pot provoca o creştere în greutate, nu numai caloriile pe care le aduni seara. Dacă te-ai înfometat toată ziua, să nu crezi că, dacă îţi permiţi marele lux de-a consuma un iaurt şi-o banană, ca să nu te chinui să adormi cu stomacul gol, o să te trezeşti dimineaţa cu un kg mai grasă!

2. Cel mai bine e să mănânci la aceleaşi ore, în fiecare zi. Mănâncă atunci când ţi-e foame, nu când ceasul îţi arată că e ora de masă. Desigur, e indicat să mănânci la intervale regulate, să ai un program alimentar, însă nu te forţa să mănânci dacă nuţi e foame, şi nu te forţa să aştepţi dacă stomacul tău îşi cere drepturile cu disperare.

3. Dacă ţii dietă împreună cu o prietenă, îţi va fi mai uşor. Da, dar dacă tu reuşeşti, iar prietena ta va ceda ispitelor, vor apărea tensiuni între voi, iar relaţia voastră nu va fi la fel. Trebuie să ştii că dieta este o călătorie personală, către un scop personal. Dacă ţii totuşi neapărat să cooptezi o prietenă în planul tău de slăbit, e important de reţinut că tu concurezi împotriva ta, şi nu a ei!

4. Grăsimile dietetice sunt săţioase, deci vei mânca mai puţin. În realitate, grăsimile dietetice sunt digerate mai greu, într-adevăr, însă nu sunt săţioase şi nu te vor ajuta să-ţi controlezi apetitul.

5. Dacă îţi strici dieta într-o zi, revii la plan abia a doua zi. Greşit! Dacă nu poţi rezista prăjiturii însiropate de la cofetărie, nu înseamnă că în ziua respectivă ai voie să-ţi faci de cap, iar de a doua zi, revii la dietă. Nu aştepta până a doua zi!

6.  E nepoliticos să refuzi mâncarea atunci când mergi la o petrecere sau în vizită la o rudă. Dacă ai avea diabet sau o alergie la ceva, nu ai sta pe gânduri şi ai refuza mâncarea despre care ştii că nu ţi-ar face bine. Ar trebui să ai acelaşi simţ al priorităţii când eşti la dietă.

7. Dacă sari peste câte o masă, din când în când, o să slăbeşti. Fals. Dacă sari peste o masă, la următoarea o să fii atât de înfometată, încât o să mănânci mai mult decât ai avea nevoie şi n-ai rezolvat nimic cu asta.

8. Pâinea, pastele şi alunele îngraşă. Încă o dată, nu e vorba atât de ce mănânci, ci de cât de mult mănânci. Pâinea din făină integrală, de exemplu, este o sursă excelentă de nutrienţi şi ar fă păcat să renunţi cu totul la ea.

9. Toate caloriile sunt egale. E adevărat că 1.400 de calorii sunt tot 1.400 de calorii, chiar dacă tai bucata de brânză în feliuţe mici, însă anumite alimente au un aport de nutrienţi mai mare: de exemplu, vei lua mai mulţi nutrienţi dintr-un măr de 100 de calorii, decât dintr-o porţie de 100 de calorii de pâine albă.

10. Dacă nu mănânci tot din farfurie, iroseşti mâncarea. Aşa ţi-a zis mereu mama ta când erai mică. Dacă te-ai obişnuit în felul ăsta, e bine să îţi pui porţii mai mici.

 

Sursa: Acasa TV

 
< Precedent   Urmator >